Mailinn`s Hus

Mailinn`s Hus

Velkommen

Sååå koselig at du titter innom min lille interiørblogg

Blir veldig glad hvis du legger igjen en liten hilsen. Da finner jeg jo også deg igjen;)tirsdag 19. februar 2013

Hjelp....ballen slutter ikke å rulle....Er i skikkelig villrede om dagen... Vi har jo et gammelt hus, og med det, de utfordringene som gamle hus bærer med seg. trappa vår til 2 etasje. Skal nå få helt nytt spesiallagd rekkverk...Hvis dere ser den veggen med veggord, Så foreslo mannen at vi skal åpne opp dær. ( ned til kjelleren) Få rekkverk og ny trapp ned til kjelleren. åpen løsning..I dag blir nesten ikke kjelleren brukt. Grunnen til det er den upraktiske forferdelige hjemmesnekra kjellertrappa. MEN...da.så må vi selvfølgelig pusse opp den  stygge kjelleren. Og DET blir ikke billig;/
Så nå sitter jeg hær i stua, og er skikkelig usikker på hva jeg vil at vi skal gjøre. Har jo pusset opp det messte i huset og hadde tenkt at nå skulle vi få småperket på stell..og ta kjelleren en eller annen gang i fremtiden..

Men det trappe prosjektet vårt vil blir dyrt, dermed må vi alikavel ta et byggelån...herreguud jeg ble usikker. Vi har lagt ny drenering rundt hele huset. Så før ei eventuellt oppussing skal vi selvfølgelig sjekke at alt er helt tørt...skulle i utgangspunktet bare bytte ut enkelte stenger i rekkverket. Men nå har det ene ført med seg det andre og ting har ballet på seg;) Gangen vår er jo så smal. så å få revet den veggen vil jo klart gjøre seg litt.Ny  trapp opp og ned vil jo kanskje bli et pent blikkfang til huset..?

Ulempene, et hus på hele 3 plan, vil virkelig kjelleren bli brukt?
Vil det øke verdien noe særlig på huset? kjellere er vel ikke attraktive i dag?


Har du oppusset , eller kjenner noen som har oppusset kjelleren i huset ?
Har du noen tips/ råd? ;)

Tirsdagsklem ifra Mailinn...

6 kommentarer:

 1. Hei har hus fra 50- Ikke supersjarmerende.. Trappene er et problem her og! Å ja at det baller på seg... Fryktelig kjent fenomen! Blir spennende å se hva du blir å gjøre;;))

  SvarSlett
 2. så spennende å se hva det blir til:)
  jeg har ingen tips ang dette dessverre..
  klem fra nina:)

  SvarSlett
 3. Hehe ja dette er ikke noe nytt fenomen. Har det med at ting baller på seg her også.
  Det blir spennende å se hva dere velger og gleder meg til å se resultatet. Lykke til.
  Klem fra Hill-Iren

  SvarSlett
 4. Eeh...nei, har man et gammelt hus slutter ballen aldri å rulle! :D Ojoj, jeg burde jo ikke le, men jeg tror vi har vært gjennom alle disse fasene vi også med årene! ;) Vi bor i tre etasjer, ja har t.o.m. et loft - et såkalt "kaldloft" - i 4. etasje som kun fungerer som bod/ekstra lagringsplass. Vi har i høyeste grad alle tre etasjene våre i bruk, men huset vårt ligger på en skrå tomt, så "kjelleren" vår er bare kjeller på den bakerste veggen + litt, ellers har "kjelleren" vår vinduer i full størrelse/høyde som de andre to etasjene, og det gjør den selvsagt mere anvendelig enn en typisk kjeller under bakkenivå med små vinduer...

  Men er kjelleren din godt isolert og tørr, slik at det aldri er tegn til fukt på innsiden av mur/sementveggene, og den i tillegg har tilnærmet normal takhøyde, så kan den bli super både til boder, trimrom, lekerom o.l. Men sjekk "Krav til rømningsvei" (Byggeforskrift). Lekerom i kjelleren er helt genialt, for da høres ikke trinnlyd og ungene kan hoppe og danse så mye de bare orker uten at de forstyrrer andre i huset. Det koster litt å pusse opp en kjeller, men det arealet er jo allerede der, så rimeligere ekstraareal får du ikke! ;) Men vær sikker på at kjelleren er knusktørr før du platekler vegger, legger parkett på gulvet og/eller lignende, ellers kan du få et fryktelig omfattende muggproblem i huset som kan gi helseproblemer både ved opphold i kjelleren og etasjen over! Har du f. eks. fire rom i kjelleren og bare ett med fukttrøbbel, så kan du jo innrede tre av dem og la det fjerde være et "rårom", uten plater/parkett, slik at du ikke risikerer å "stenge inne" fukt i veggkonstruksjonen. Et slikt rom er perfekt som f. eks. vinkjeller eller et grovvaskerom for å skifte jord på blomsterpotter og lignende. Kan jo også brukes for overvintring av lite kulderesistente planter og trær som står utendørs i sommerhalvåret, sykler kan lagres der o.l. Kjeller er uansett "kjekt å ha". Graver du ut for - og støper - en "ned-i-bakken"-trapp utenfor slik at du får en inngangsdør i kjelleren, kan du kanskje lage hybel for utleie der nede? 3-4-5000,- ekstra i måneden er også "Kjekt-å-ha"! ;))

  Trapp både opp og ned kan du også snekre selv med noen knep (48 x 198 heltrebjelker blir vanger. Lekter holder trinn. Heltre hobbyplater oppå males eller beises/lakkes for fin overflate på trinnene. Pyntelister i front). Vi lagde vår til kjelleren/sokkeletg., du kan se den her: http://glassveranda.blogspot.no/2012/03/tripp-trapp-tre-malt-tre-men-hvilken.html -En rett og enkel trapp, men solid, "skreddersydd"/stødig og helt super ble den, og klart en mye rimeligere løsning enn en trappefabrikkbestilt "ferdigtrapp"! ;))

  Forts. følger...

  SvarSlett
 5. Kanskje dere kan ta det sånn litt etter litt? Bygge/pusse opp trappen og rommet like nedenfor, og så eventuelt ta resten etterhvert? Så kan dere "se an" både eventuell kjellerfukt og fremtidig plassbehov før dere gjør store investeringer i kjelleren?

  Vil ihvertfall anbefale deg å ikke låne "til oppover pipa" slik menge unge gjør, bare for å få noen ekstra "Kjekt-å-ha"-kvadrat i kjelleren. (Såfremt ikke hensikten er inntekter på arealet). Er huset supert i dag bortsett fra at kjelleren er "litt irriterende å ikke ha ferdig", så overse kjelleren noen år og behold heller handlefriheten! "Litt å gå på" økonomisk er en trygghet i livet som ikke er alle nyetablerte forunt. Dere har allerede er hus, kjelleren drar ingen steder, du kan fikse den litt etter litt, etterhvert, så slipper du mere i lån.

  Synes dere er veldig reflekterte og fornuftige som stopper opp og tenker dere om, mange ville bare ha "hoppet i det" og bare håpet på at det ville gå bra økonomisk. Økonomisk handlefrihet er nettopp det - frihet! Det - i tillegg til god helse - er noe mange tar får gitt, men handlefrihet er mye viktigere i hverdagen enn "perfekt" kjeller! ;)

  Masse lykke til uansett hva du bestemmer deg for!

  Stooor klem fra en som har investert en del i ett rom i kjelleren (lekerommet), men som har valgt å gjøre minst mulig - og saaakte - i resten av kjelleren! ;))

  SvarSlett
 6. eg skjønner godt at dette er frustrerende, men his det er noen trøst så er det mye irriterende med et nytt hus også.

  Har ikke fått hage enda, dette er pga vi ikke ønsker å ta opp mere lån, men heller spare og ta det etter pengeboka.

  Jeg skjønner at du bare vil ha det gjort, men tare dere det litt etter litt har dere kanskje spart noen kroner? :-)

  Men nå er jo vi jenter slik at alt skulle helst vært gjort i går ;-)

  Lykke til med planlegging, gleder meg til å høre hva planen blir :-)

  Klem fra Camilla

  SvarSlett