Mailinn`s Hus

Mailinn`s Hus

Velkommen

Sååå koselig at du titter innom min lille interiørblogg

Blir veldig glad hvis du legger igjen en liten hilsen. Da finner jeg jo også deg igjen;)



tirsdag 12. juni 2012

trenger hjelp..skal jeg male eller ikke??

vår garasje/uthus er jo ikke akkurat nymalt..;) Mannen har bare lyst til å rive å bygge seg ny garasje, men jeg liker den gamle garasjen vår;) I delen til venstre ( kom dårlig med på bildet) har jeg lyst til å lage meg et koselig lite hobbyrom hvor jeg kan sysle med mine interiør prosjekter.. ;) Men det er det mange pakker med isolasjon og plank til ;) EGENTLIG er det jo en stoooor låve jeg har lyst på...sukk* så mange drømmer jeg har for den låven..jaja.. nå har jeg jo ikke det.. Men et lite uthus.. Men da kommer vi til sakens kjerne.. skal jeg male den eller ikke?? Har igjen hvit maling ifra når vi malte huset vårt hvitt.. Hvitt er jo bestandig fint, rent og pent og man kan straks pynte litt mere og alt vil synes mye bedre.. Men så var det jo den landlige følelsen da..

Mannen i huset har også lyst til å legge asfalt hele innkjørselen.. men da forsvinner jo den gamle `traktor` veien ifra garasjen..




Jeg elsker det landlige, det tar meg med til barndommen og de herlige somrene hos mor og far.
Så og si hver sommer dro jeg og søsteren min til besteforeldrene mine som bodde på gård. De hadde ingen dyr lenger men en svææær låve med så mange skatter og morsomme ting. Så lenge jeg kan huske har jeg vært opptatt av fortiden og gamle gjentsander.. På denne låven har jeg tilbrakt sikkert opptil 100 timer.. Jeg husker jeg kom over en koffert.. Med gamle regninger ifra da min oldefar eide gården på 1800 tallet til ca midten av 60 tallet da min bestefar la ned gårdsdriften.. Jeg leste hver eneste en, og det var ikke rent lite av dem. Gårdsregninger ifra en epoke på sikkert 100 år til sammen..hehe;) Men jeg stooor koste meg.. Jeg husker også en svææær gammel ramme.. Jeg brukte å se for meg at når jeg ble voksen skulle brudebildet mitt være innrammet i den nydelige ramma...( vet ikke hvor denne har blitt av i dag dessverre)

Jeg kom også over et gammelt hjemmelaget skrin med et hemmelig rom.. Det ble til oppbevaring av brev og klinkekuler..Dessverre ble den ødelagt og kastet da jeg var lita;/

Min bestefar tok vare på ALT. Og da mener jeg alt! Tipper oldefar var av samme ulla for en mer overfullt låve måtte man lete lenge etter. Det var like spennende hver sommer jeg gikk på skattejakt på låven, for man fant bestandig noe nytt .. alt ifra gamle kister, rokker, fiskeutstyr, ski, brev.. ja lista er nesten uendelig lang... Det er bare noe med den gamle og lange historien til en gjenstand som fasinerer meg til de grader.. Jeg husker jeg var lita og hadde sååå lyst til at historiene i Donald  kunne bli til virkelighet, bare at jeg var hovedperson og reiste med en tidsmaskin. Da skulle jeg reist laangt tilbake. Kankje hjulpet oldefar med gårdsarbeidet en dag i fjøset, eller hjelpe oldemor med klesvasken.. Jeg skulle lære de å kjenne.. kanskje kunne jeg kjent  lukten av `nytt skinn` på den gamle skinn sekken som hengte i låven... Eller kanskje se oldemors flunkende nye brudekjole, som nå har vært brukt 3 generasjoner i ettertid... Kanskje jeg også kunne fått et lite glimt av min mamma, Som døde da jeg bare var ett år...Kanskje brukte hun også å sitte på låven slik som jeg?.. Har hørt at vi var litt like.. Begge trivdes godt i sitt eget selskap som barn;)

Dessverre finnes ikke denne tidsmaskinen.. Men heldigvis alle gjenstandene..Gjenstander som kan fortelle utrolige historier, bare man har litt fantasi.. ;)

Oij da.. sånn kan det gå ;) Jeg skulle jo bare ha litt råd angående maling av garasjen.. Men det ene førte med seg det andre og de gode gamle minnene strømmet  på;)

Dessverre er det ingenting på denne låven mere.. Min onkel kjøpte gården og gudene vet hvor gjenstandene er blitt av.. Dessverre tror jeg mye er kastet.. Jeg har ihvertfall fått ordnet meg ei amerika kiste som Oldefar tok med seg ifra da han Kom ifra Amerika.. Den er gull verdt..ilag med alle minnene ;)

Dette broderiet ble funnet på låven for bare noen få år siden. Mine oldeforelde fikk dette  i bryllupsgave i 1814. Synes teksten er så vakker;)

( har publisert dette tidligere men syntes det passet så godt i dette innlegget;)

`Hjem er der, hvor mand og hustru begge øver himlens fred. Trofast deler livets kjæbne,hvert et ord er kjærlighet. Alltid søger at opmuntre, trøste,styrke,hjelpe frem,hånd i hånd i sorg og glæde, der kan synges `skjønne hjem` Ekteviet 14 mai 1814.

 Men igjen..tjihii;) Skal jeg male denne gamle, slitte, bonderøde ``låven` min ? ;)


Ha ei fin uke ;) stor klem ifra mailinn;)


7 kommentarer:

 1. Åååå så vakre ord :o)
  Hmmmmm, ja ikke godt å si hva dere skal gjøre med låven. Hadde sikkert vært fint med en ny garasje, men du får jo aldri tilbake den gamle låven da......og den ser jo så koselig ut ;)
  Ha en fin dag
  Klem

  SvarSlett
 2. Jeg hadde ikke vært i tvil.. MAL den!! :o)

  Da vi var i Danmark i fjor sommer så jeg flere uthus og låver i hvitt og grått. SÅ FINT!

  Klem

  SvarSlett
 3. Så fint innlegg og så fint gammelt uthus. Jeg ville malt tror jeg, særlig om du har tenkt å beholde uthuset for det holder seg jo også bedre når det er malt. VI hadde denne runden for ett par år siden men endte opp med å male uthuset totenrødt. Etter det var malt så er jeg så fornøyd med at vi tok det valget.

  Ha en fin dag.

  PS: Her er uthuset vårt nymalt:
  http://olstad.blogspot.no/2010/09/uthuset.html

  Og før:
  http://olstad.blogspot.no/2010/08/snekkerverkstedet-annenhgda-og-lageret.html

  SvarSlett
 4. Koselig lesing. Eg ville malt uthuset. Så koseligt å se spora på bakken!!!!

  SvarSlett
 5. Vanskelig å se for seg siden man ikke ser hele bildet. Er jo veldig glad i hvitt..men som du sier..så var det den landlige følelsen! Kjennet til drømmen om den låven ja! Var på visning på et småbruk her om dagen..som vi ikke fikk:(( Men der var låven FULL av gamle herligheter..Skuvsenger, kister ja u name it!! Og alt dette herlige fulgte med huset!! Åååh så gretten jeg blir fordi vi ikke fikk drømmehuset vårt! Dumme folk med mere penger:P

  Koselig minne om besteforeldrene dine:) Man skal holde fast på sånne ting:)

  SvarSlett
 6. Fin uteplass har du! Male eller ikke male; jeg synes det var veldig sjarmerende slik det var nå... Men det er klart det blir fint å male også.

  Men for alle del: IKKE asfalter uteplassen! Hehe... Da forsvinner sjarmen...

  Fin blogg du har, forresten!
  :-)

  SvarSlett
 7. Romantisk og vakkert hos deg!... Male uthus men beholde sti kanskje? Ikke enkelt, vi vil ha det vakkert, men det skal jo selvsagt være praktisk også. Generelt synes jeg brostein er mindre visuelt hardt foran en eldre bygning enn asfalt, men det innebærer litt mere pes å legge brostein/belegningsstein... du må bytte massene ut med telefrie masser før du legger asfalt også, du den kostnaden får du jo uansett. Lykke til uansett hva du bestemmer deg for, og er du i tvil så vent heller med å gjøre noe! ;))

  Stor klem, Ann.

  SvarSlett