Mailinn`s Hus

Mailinn`s Hus

Velkommen

Sååå koselig at du titter innom min lille interiørblogg

Blir veldig glad hvis du legger igjen en liten hilsen. Da finner jeg jo også deg igjen;)



lørdag 7. juli 2012

vakker plass og gamle minner

Det var engang en mann.. ingen så snill og god som han, var man trøtt, trist eller lei, ja da kom vår gode nabo med godord til meg...Denne mannen ble vi veldig glad i;/..Han døde dessverre i vinter, like før jeg fødte min datter som han hadde gledet seg til å møte..

Vi var nettopp i Steigen, (en nydelig liten plass i Nordland Kommune) for å hente hans gamle båt som vi skal kjøpe. I Steigen eide de et sommerhus og vi var så heldige å få dra dit sammen med hans kone for å hente båten.

Men det var også en ganske vemodig tur... De hadde eid huset og gården i 56 år, men siden de ikke hadde barn hadde mannen testamentert gården til en nevø av han..

Så da fikk vi bli med på en siste liten reise til deres ferieparadis igjennom 56 år...
Jeg leste også da hun skrev i hytteboka for aller sisste gang.. Og da måtte jeg gråte.. kanskje det tristeste jeg noen gang har lest..

Hun skrev at hun kom til å minnes `Heimtun` med glede, men også vemod, hun trodde nok at dette var sisste gang hennes sko trådte inn i disse dørene..og at det sto stor respekt for hvordan hennes mann hadde tatt vare på hans barndomshjem..osv,osv...Jeg kan ikke forestille meg hvor spesielt det måtte være å skrive for sisste gang, i boka mannen reddet ifra en container for mange år siden, den  får ikke flere skrevne sider, minner å lese, eller `hyttegjester`...

Huset er over 200 år gammelt, så dere kan tro det var ei jente som syntes det var utrolig å gå og titte i hvert et rom og krok.. Jeg fant et gammelt ukeblad ifra 1940.. herreguuud så gøy å lese, gamle møbler, bøker, rammer,åååh, jeg ble nesten litt `syk`..hihi=) alt som var på gården før deres tid skulle følge med når nevøen overtok..



Låven i bakgrunnen, der befant det seg 200 år gamle skatter..


Beklager at bildene ligger feil vei.. snudde de maange ganger men ble alikevel feil vei på innlegget;/og jeg er alt for trøtt til å orke å bruke mere tid på å fixe det;)
 Denne tønna hær er ihvertfall håndlaget og skal nå bli det nye barskapet på hytta vår;) Mannen ble visst heelt forelsket så tønna skulle han få kjøpe.. Må jo innrømme at den var stilig Meen ville nok ikke valgt den selv... Meen, siden mannen min lar meg få ta så og si alle avgjørelser når det kommer til, farger,møbler og interiør så måtte han jo få denne siden den falt sånn i smak;)
` Den delikate pølse for den kresne kunde`;) tenk om mat embalasjen kune være så fin som dette i dag? Denne var jeg så heldig å få, vet ikke helt hva jeg skal ha i den enda da. Noen gode tips? ( den er ganske så stor)

        Fikk også ei gammel bjelle, den skal få fungere som `ringeklokke` på hytta ;)

      Sjekk den utsikten jeg hadde under `tissepausen` på tur hjem...hihi

 Norge er et vakkert land.....Det er bra sikkert.
     Ikke rart Knut Hamsun satt hær og skreiv...

Kjedelig å måtte dra hjem når man fant et slikt paradis..Nå skal nybåten prøves og det blir  hytta på oss i morgen og da skal jeg male ferdig veggene i stua. Lyst å lekkert blir det. Etter helga blir det hjem å ordne til barndåp til lille Mille ;) Kommer nok et innlegg ifra både det ene og det andre..

Ha ei flott og forhåpentligvis solfylt helg alle <3

Mailinn..